Szemész látóideg

szemész látóideg

Kislányomnál egy éves kora körül észrevettük, hogy a bal szeme néha kifele "elkalandozik". Egy magán szemészeten azt elsősegély szemkárosodás esetén egy vizsgálat után, hogy semmi baja majd kinövi.

A szem eredetű fejfájások okai a következők lehetnek: Heveny glaukoma Fénytörési hiba Szemizom-egyensúlyzavarok, intermittáló vagy bénulásos kancsalság A szemészeti eredetű fájdalmak jelentősége jelentősen túlbecsült, és a fejfájást gyakran hozzák kapcsolatba a látással. A fejfájás nélküli csoportban a szemészeti rendellenességek előfordulási gyakorisága nem bizonyult kisebbnek. Olyan betegek is a fejfájás csökkenéséről számoltak be, akik sík üveget kaptak. Az a tény, hogy a szem eredetű fejfájások lényegesen szemész látóideg, mint ahogy azt általában vélik, nem csökkenti a szemészeti vizsgálatok jelentőségét, a fejfájásban szenvedő betegek kivizsgálásában. A szem eredetű fejfájásokat a következőképpen osztályozhatjuk: Az egészséges szem anatómiai és fiziológiai rendellenességével kapcsolatos fej fájások A szem betegségeit kísérő fejfájások Szemtüneteket okozó nem szemészeti eredetű fejfájások 1.

Két évesen a Budai Területi kórház szemészetén tompánlátást diagnosztizáltak. Felírtak szemüveget, illetve takarást a jó szemére heti 6 napra.

a látás patológiája általános betegségekben

A neurológus szemész látóideg mondta, hogy mivel a kislányom szemproblémája neurológiai eredetű szemész látóideg a jó szem takarásától sem fog megoldódni a problémája a takarás nem fog rajta segíteni. Visszamentünk a Mária utcai szemklinikára, ahol a szemész doktornő ismét a takarást javasolta. Két ellentétes vélemény után elvittem a Tömő utcai gyerekszemklinikára, ahol ismét a takarást javasolták.

asztigmatizmus, rövidlátás és szülés

Miután még mindig tanácstalan voltam hogy a takarás segít-e vagy sem egy ismerősöm ajánlatára elvittem a kislányomat Jászberénybe egy olyan szemész doktornőhöz, aki akkupunktúrás orvos szemész látóideg. Ő azt mondta, hogy a gyerek szerinte egyáltalán nem tompán látó. Szerinte a neurológiai problémája nem látóideg sorvadás vagyis nem egy progresszív folyamat, sokkal inkább születési rendellenesség az hogy az egyik oldalon a látóidegei vékonyabbak.

A jászberényi doktornő otthoni szemtornát szemész látóideg amit meg is mutatott nekünk hogy kell csinálniilletve egy 6 alkalmas lézeres akupunktúrát, melyből már 2 alkalmat lejártunk. Szeretnék mindenkinek hinni, de még mindig nem tudom, hogy ragasszam-e a gyerek jó szemét vagy sem, illetve hogy az alternatív megoldások lásd: akupunktúra valóban segíthetnek-e ebben az esetben.

A tömő utcában a doktornő rámszólt, hogy nem nekem kellene a kezembe vennem az irányítást, hanem ki kellene választanom valaki akinek hiszek és annak az instrukcióit kellene követnem.

Professzor Dr.

Ebben lehet hogy igaza van, de elég nehéz ha mindenki mást mond. Esetleg tudna javasolni valamit vagy valakit akihez még érdemes lenne elmennünk? Ha esetleg az segít a leleteinket át tudom küldeni e-mail-en Önnek.

  1. A látóideg betegségei Pangásos papilla.
  2. Dr. Ozsváth Mária - Szemész | Csaláhotel-platan.hu
  3. A látás az oktatás fiziológiai alapja
  4. Asztigmatizmussal javíthatja a látást
  5. Papp Júlia, szemész Amikor a szemmozgást tompa vagy éles fájdalom is kíséri, és pár nappal később rohamos látásromlást is lehet tapasztalni, fennáll a neuritis retrobulbaris nevű betegség lehetősége.
  6. Normális nyomású zöldhályog- mit kell tudni róla?
  7. A látóideg-sorvadás

Nagyon Köszönöm. Éva Kedves Éva, Az én véleményem is az, hogy egy szemészt ki kellene választania és oda hordani a gyerekét,mert azzal többet segítene a gyerek szemén, mint azzal ,hogy az ország összes szemészéhez elmegy,és még mindig bizonytalan. A gyógyításban is úgy van, mint a háziasszonynál, hogy mindenki jól főzi a krumpli levest, csak mégis minden háziasszony másként ízesíti.

  • Látóideg-gyulladások - A neuritis retrobulbaris
  • Ezek a gyakorlatok javítják a látását

Bocsánat a hasonlatért, de talán így jobban megérti, hogy egy orvos véleményét kell követni, azért, hogy az eredményt lehessen felmérni. Ozsváth Mária.

látásélesség teszt online

Érdekestémák