Látás asztegmatizmus, Mi a szemtengely-ferdülés?

Szemtengelyferdülés – Asztigmatizmus

Focus Medical - Új dimenziók a látásban!

Mi az asztigmatizmus? Az asztigmiás szem optikai rendszere nem képes a retinán pontosan leképezni a fénysugarakat.

látás asztegmatizmus

A fény átmegy a szaruhártyán, az elülső kamrán, a lencsén, az üvegtesten, és ezután a retinához érkezik, amely a képet elektromos impulzusokká alakítja, és továbbítja azokat az agy látóközpontjába, ahol megtörténik a jelek feldolgozása. Jobban hasonlít egy látás asztegmatizmus, ami azt jelenti, hogy a fénysugarak nem tudnak egyenletesen lebomlani, és a retina által képzett kép életlen.

látás asztegmatizmus

A fő szakasz a legmagasabb és a legalacsonyabb optikai teljesítményű szakasz. Az asztigmatizmus mértéke a két fő szakasz között lévő törés mértékének különbségétől függ.

látás asztegmatizmus

A rendellenes asztigmatizmus ritka, és látás asztegmatizmus sérülés vagy szaruhártya betegség esetén áll fenn. A szaruhártya általában meredekebb a függőleges szakaszon ami nagyobb fénytörést okozmint a vízszintes szakaszon.

látás asztegmatizmus

Ez a jelenség az egyszerű asztigmatizmus, vagy más néven szabályszerű asztigmatizmus a mínusz cylinder tengelye majdnem 0, vagy 0 Amikor a szaruhártya a vízszintes szakaszon meredekebb, akkor fordított asztigmatizmussal van dolgunk, vagy más néven ellentétes asztigmatizmussal a mínuszos cylinder tengelye közelít a 90 fokhoz, vagy pontosan 90 fok.

Ferde asztigmatizmus esetén a két fő szakasz több, mint fokkal is eltérhet a 90, illetve fokoktól - a tengely és között van.

Érdekestémák