Szélsőséges látás, Komoly bajban a Pireneusok gleccserei, ez várhat az Alpokra is - hotel-platan.hu

Komoly bajban a Pireneusok gleccserei, ez várhat az Alpokra is

19Hz-es infrahang - a félelemes frekvencia - kellemetlenség, szédülés, homályos látás

Komoly bajban a Pireneusok gleccserei, ez várhat az Alpokra is Portfolio Szélsőséges látás mentése Megosztás Két évtizeden belül jégfoltokká olvadhatnak a Pireneusok gleccserei a klímaváltozás miatt spanyol kutatók szerint.

A Spanyolország és Franciaország természetes határán húzódó Pireneusokban három gleccser tűnt el vagy vált mozdulatlan jégsávvá óta, a fennmaradó kéttucatnyi gleccserből nél átlagosan 6,3 méterrel csökkent a jég vastagsága. Tömegük átlagosan több mint egyötödével, 23 százalékkal csökkent egy évtized alatt a Geophysical Research Letters című tudományos lapban bemutatott tanulmány szerint.

szélsőséges látás minden vitamin a látás javítása érdekében

A szakértők szerint a klímaváltozás okolható a gleccserek fogyatkozásáért, főként a Ez most egy erős figyelmeztető jele annak, szélsőséges látás történhet más hegyekben, például az Alpokban - mondta Jesus Revuelto, a tanulmány egyik szerzője. Bár azok gleccsereinek nagyobb a tömege és nagyobb egységekről van szó, ez most megmutatja, mi várhat rájuk - tette hozzá.

szélsőséges látás látáscsökkenés 40 év után

A jégtömeg elvesztése tragédia a pireneusi táj számára, és hatása lesz a biodiverzitásra is - véli Ixeia Vidaller skandináv látásvizsgálat, a kutatás társszerzője. A spanyol nemzeti kutatóintézethez CSIC tartozó Pireneusi Ökológiai Intézet IPE szakértői tanulmányuk elkészítéséhez szélsőséges látás felbontású műholdas képeket és es repülőutak során készített felvételeket használtak a jégtömeg változásának feltérképezéséhez.

Ez a közzétett változatellenőrizve : Pontosság Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez Ha a szemet a pillanatnyi adaptációs állapotához képest túl nagy fénysűrűség éri, ez látási teljesítmény romlásához vezet. Ez lehet pusztán kényelmetlenség, ekkor zavaró szélsőséges látás beszélünk, de a tárgyak felismerhetőségét is csökkentheti, ekkor a jelenséget rontó káprázásnak nevezzük. Szélsőséges esetben a látás fotokémiai folyamatainak reakcióegyensúlya olymértékben eltolódhat, hogy a látás teljesen lehetetlenné válik, ez a vakítás.

Ezt összehasonlították terepmunkájuk során gyűjtött adatokkal, valamint drónok segítségével az elmúlt nyáron a hegyvonulatról készített háromdimenziós modellekkel. A leggyorsabban olvadó gleccserek egyes részeinél akár 20 méterrel is csökkent a jég vastagsága.

szélsőséges látás a távolságtól függő látás

A négy legnagyobb gleccser eltűnése a szakértők szerint sokkal egyenletesebb, mint szélsőséges látás kisebbeké. Sok esetben a jég már visszavonult az évszázadok alatt az erózió által formált hegyvonulatok árnyékába. A múltbéli jégolvadásról készített tanulmányok alapján az IPE arra jutott, hogy a jégtömeg csökkenésének éves mértéke nem lassul az as évek óta.

szélsőséges látás hyperopia, ahogy nevezik

Biztosan állíthatjuk, hogy a Pireneusok gleccserei nagy veszélyben vannak, és két évtizeden belül jégfoltokká zsugorodhatnak - írják a tudósok. Az ENSZ kutatói szélsőséges látás megjelent tanulmányukban a klímaváltozást egyértelműen ember okozta jelenségnek és nyilvánvaló ténynek nevezték.

Magasvérnyomás: a szemfenék vizsgálata alapvető fontosságú Origo

Emellett azt is állítják, hogy nagyjából egy évtizeden belül a bolygó melegedésének mértéke meghaladja azt a szintet, amelyet a világ vezetői megakadályozni igyekeztek. Kapcsolódó cikkünk.

Érdekestémák