Szemvizsgálati gyakorlatok, Szemtorna gyakorlatok

Szemtorna gyakorlatok - Galéria Optika

A szem mindennapos küzdelmei Belegondoltál már, hogy manapság mennyire nagy terhelés éri a szemeinket nap mint nap? Gondoljunk csak a számítógépes munkákra, amikor a szemnek különböző kontrasztokhoz és fényviszonyokhoz kell alkalmazkodnia, vagy gondoljunk a vezetésre, sporttevékenységekre.

Sikeresen feliratkoztál!

Ezeknek a hatására elkezdhet könnyezni, viszketni a szemünk, valamint fejfájás is társulhat hozzá. Azonban van egy megoldás, amit nem feltétlen a szemészeten jelent.

szemvizsgálati gyakorlatok

Mindössze néhány egyszerű, naponta elvégezhető szemtorna gyakorlattal javíthatunk a helyzeten… Bates féle szemtorna A szemészetben is egyre inkább előfordul a hagyományos orvoslás mellett a természetes gyógymód, mely lehet alternatív vagy kiegészítő lehetőség. Ilyen például a szemtorna. William Horatio Bates - Szemvizsgálati gyakorlatok szemtorna technikájának atyja.

A szemtorna technikájának atyja egy szemvizsgálati gyakorlatok orvos, William Horatio Bates.

Feliratkozás hírlevelünkre!

Ő volt az, aki felismerte, hogy mivel a látás egy tanult szokás, így el lehet felejteni helyesen nézni, minek következtében elromlanak a szemek. Tréningjének rossz látás vizes szemek célja, hogy a szemekkel újra a helyes nézési technikákat használjuk. De vajon hatásos a szemtorna?

szemvizsgálati gyakorlatok

Végezhető bárhol és bármikor, mindössze pár percet vesz igénybe naponta, ugyanakkor ezeknek a pár perces műveleteknek is figyelemreméltó hatásuk van. Több szembetegség esetén is hatásosnak bizonyulnak Bates gyakorlatai. Ezek között van a távollátás, rövidlátás, közellátás, kancsalság, szemtengelyferdülés, tompalátás, színtévesztés, szürke és zöld hályog.

De milyen gyakorlatokat kell elvégeznünk ahhoz, hogy javuljon a látásunk? Kényelmes ülő pózban végezzük.

Account Options

Mindkét tenyerünket a szemünkre kell helyezni, úgy hogy teljesen sötét legyen. Egy-két perces be és kilégzés után ki lehet nyitni a szemünket. A szemgödör szemvizsgálati gyakorlatok Egy másik pihentető gyakorlat a szemgödrök masszírozása. Ezt végezhetjük a hüvelykujjunkkal is a szemöldök alatti területen körkörösen haladva. Szempihentető gyakorlat: Ennél a szemtorna gyakorlatnál ki kell nyújtanunk a karunkat miközben a hüvelykujjunk felfelé néz.

 • Szemvizsgálat - gyakori kérdések
 • Szemtorna gyakorlatok • hotel-platan.hu
 • Látomás 0 9 mi ez
 • A látás fáj a jobb templomban
 • Szemészeti vizsgáló eljárások | Szemészeti Klinika
 • Vitaminok a látáshoz 50 év után
 • 45 év, hogyan lehet javítani a látást
 • Tragikus lehet a hunyorgás és fókuszálgatás - Széchenyi Optika

Az orrunk hegyén kívül, felváltva néznünk kell a kinyújtott karunkra, a hüvelykujjunkra, valamint két másik tárgyra, amelyek távolabb vannak tőlünk. Mindegyik tárgyon meg kell pihentetni a szemünket, mielőtt váltanánk.

Multifokális szemüveg ajánlat

Torna négy irányban: Ismételten ülő pózban végezzük, egyenes fejtartás mellett. Ennél a szemtorna gyakorlatnál a lényeg, hogy míg a fej mozdulatlan marad, addig a szemekkel 4 irányba nézünk: felfelé, lefelé, balra és jobbra — ezt háromszor ismételjük meg.

Alkalmazkodóképesség javító gyakorlat: Tartsuk a szemünktől az egyik mutatóujjunkat a szem magasságában körülbelül fél karnyira, majd a másik ujjunkat mögé 15 centiméterrel. Egy percen keresztül egyenletes ritmusban nézzünk az egyik ujjról a másikra.

Előre nézve és egyenesen tartva a fejet, lazítsuk el az arcizmainkat és az állkapcsunkat. A mozdulat a pillangó szárnyainak a mozgásához hasonlít, szemvizsgálati gyakorlatok finoman szemvizsgálati gyakorlatok a gyakorlatot, úgy hogy különösebb erőfeszítést ne igényeljen.

szemvizsgálati gyakorlatok

A fekvő nyolcas: Megint a hüvelykujjunk használatával végzendő gyakorlat jön. Tartsuk az arcunktól körülbelül 30 centiméterre az ujjunkat szemvizsgálati gyakorlatok írjunk le vele fekvő nyolcasokat a levegőben. Kövessük a szemünkkel a körmünket, szemvizsgálati gyakorlatok hogy a fejünk nem mozdul közben.

szemvizsgálati gyakorlatok

Mindkét ujjunkkal végezzük el a gyakorlatot percen át. Napfürdőzés: Ismételten egy pihentető feladat következik. Napsütéses időben — lehetőleg ne délben — csukjuk be a szemünket, fordítsuk a fény felé és hagyjuk ellazulni a szemeinket.

 1. Látás plusz távollátás vagy rövidlátás
 2. Tragikus lehet a hunyorgás és fókuszálgatás Számtalan ember gondolja úgy, hogy megfelelően lát.

Ez addig tartson, ameddig jól esik, de maximum 5 percig. Ha ezeket a szemtorna gyakorlatokat elvégezzük mindennap, szemvizsgálati gyakorlatok tehetünk a látásunk javításáért.

szemvizsgálati gyakorlatok

Mindössze pár percet kell ráfordítani ezekre a bármikor és bárhol elvégezhető mozdulatokra. Foglaljon időpontot most díjmentesen vásárlási kötelezettség nélkül látásvizsgálatunkra és szakmai tanácsadásunkra. A vizsgálat értéke Szolgáltatás igénybevételéhez a "CIKK" jeligét kérnénk bemondani. Szemvizsgálatra itt tudsz most jelentkezni:.

 • Szemjóga | Íris Optika Szeged - Szemvizsgálat, kontaktlencse, szemüvegek és napszemüvegek
 • Szemtorna gyakorlatok - Galéria Optika
 • Látvány látásból
 • Rehabilitációs látásromlás
 • Különböző táblázatok a látás vizsgálatára
 • Látás-helyreállítási központ áttekintése

Érdekestémák