Meztelen látásvizsgálat

Egy hónap a szemünkért | Szabad Föld
  • Bates hangoskönyv látás
  • Rövidlátás 50 százalék Tartalom A napfény megelőzi a rövidlátás kialakulását Szerző: Független Hírügynökség Ha a gyerekek naponta órát töltenek erős napfényben, akkor nem lesznek rövidlátóak - erre a következtetésre jutottak ausztrál tudósok.
  • Vaszary Gyógyszertár Gyenesdiás - Hévízi-Keszthely és környéke Városi Szolgáltatási Központ
  • Ginkgo látásélesség

Betegség-megelőzés Egészségmegőrzés Egy hónap a szemünkért Október a látás hónapja. Ahogy az előző években, így idén is ingyenes szemvizsgálattal csalogatnak az üzletek, több mint helyen térítésmentesen fogadják a betérőket.

szemészeti kezelési szabványok

Az októberi kampány idején legalább hatvanezer résztvevőt várnak az optikai szaküzletek. A látás hónapjában arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy érdemes tudatosan foglalkoznunk a szemünk egészségével. Sőt, már gyerekkortól érdemes időt szakítani a szűrésre.

látás amblyopia

Megeshet ugyanis, hogy a tanulási gondok mögött az húzódik meg, hogy a kisdiák nem látja jól a táblát. Máskor fejfájás, rossz közérzet hívja fel a figyelmet a látásproblémánkra.

normál látótávolság

A szemvizsgálatkor ráadásul más betegségek, például cukorbaj vagy magas vérnyomás gyanúja is felmerülhet. A megfelelő szemüveg, kontaktlencse és a jó látás szoros kapcsolatban áll egymással, de meztelen látásvizsgálat megítélését, hogy hány dioptriás lencsére van szükségünk, mindenképp érdemes szakemberre — orvosra, illetve optometrikusra, azaz látszerész szakemberre — bízni.

Az októberi ingyenes látásvizsgálat és szaktanácsadás rendszerint olyan népszerű, hogy akadt olyan év, amikor a látás hónapját egészen november közepéig meghosszabbították.

Tévhit, hogy jót tesz a szemnek, meztelen látásvizsgálat a szükségesnél kevesebb dioptriás lencsét választunk.

Ahogy az sem tesz jót, ha például szemüveg nélkül erőltetjük a rövidlátó szemet. Ezzel ugyanis nem eddzük¬ a látás szervét, csak az agyunkat fárasztjuk — mondja Tóbiás Richárd.

A benzinkutakon, áruházakban kapható előre gyártott, olcsó szemüvegeket sem ajánlják a szakemberek.

látomásom prizmája

Nem biztos ugyanis, hogy mi magunk helyesen döntünk arról, meztelen látásvizsgálat lencsére van szükségünk. Ráadásul gyakran megesik, hogy a két szemünk nem egyformán lát, így különböző dioptriát kíván.

szabály a látáshoz

Ha a tisztán látásról van szó, akkor manapság sokan már kontaktlencsében gondolkodnak. Mivel ezek egyre jobb minőségben készülnek, már ezeket is jó szívvel ajánlják az optikusok.

Ám meztelen látásvizsgálat arra is gondolni, hogy nátha, influenza idején nem tanácsos kontaktlencsét használni, ezért tartalék szemüvegre mindenképp szükség lesz. Ezek is érdekelhetnek.

50 százalékos látás

Érdekestémák