Dioptriás skála, Speciális sportszemüvegek dioptriás kivitelben is

Eszközök és kalkulátorok | CooperVision Hungary

Ahhoz, hogy az Ön által választott szemüvegkeretbe a tökéletes lencse kerüljön az alap adatok mellett szükség van dioptriás skála következő értékek megadására is: a dioptria értéke, cilinder csak akkor, ha annak értéke szerepel a recepten isa cilinder tengelye abban az esetben, ha ismert a cilinder értéke szüksége megadni a cilinder tengelyét isa két pupilla közti távolság PD - Pupillary Distance. Ezek az adatok fel vannak tűntetve szemészétől kapott recepten. Ha a dioptria értéke előtt "egyenlő" előjel vagy M betű szerepel, az azt jelenti, hogy szintén mínuszos a dioptria.

Tanácsot adunk, hogyan válasszon helyesen. Dioptriás szemüveget használ és szeret úszni? Megoldjuk a problémáját Ha nem szívesen használ kontaktlencsét, próbálja ki a dioptriás úszószemüveget. Az úszószemüvegeket, leggyakrabban távollátásra gyártják, azaz mínusz dioptriával. Itt a dioptria számán van a hangsúly.

Amennyiben klasszikus, monofokális szemüvegre tart igényt távollátó- vagy vagy olvasószemüvegaz addíció adatokat nem kell kitöltenie! Az addíciót csak multifokális szemüvegek vásárlásakor kell kitölteni. Dioptria szférikus Dioptria rövidítése DPT - a lencse optikai erősségére vonatkozó érték, tükrözött gyújtótávolság.

Eszközök és kalkulátorok

Az értéke megegyezik a lencse méterben mért gyújtótávolságának reciprokával. Rövidlátók esetében a gyújtótávolság rövidebb, ez különbözteti meg őket az éleslátóktól. Egy Az Ön receptjén az első adat általában a jobb szemre vonatkozik, a második pedig dioptriás skála balra.

dioptriás skála rehabilitáció a látás helyreállítása után

Kérjük, ügyeljen arra, hogy ezen adatokat ne cserélje fel! Az Ön számára ezeket az adatokat az optomerista vagy az Ön szemorvosa határozza meg. Bizonyos esetekben az Szférikus dioptriák dioptriás skála plano vagy plan, szerepelhet, vagy az oszlop át lehet húzva, illetve kihúzva. Ilyenkor nullás dioptriáról van szó, a nyomtatványon válassza a 0.

Szeretnék szürkehályogon operálni általános érzéstelenítés alatt

Cilinder és tengely Cilinder rövidítve cil a szemüveg üvegének lencse tulajdonsága, ami arra szolgál, hogy kiegyenlítse a szaruhártya vagy a szemlencse görbületi asszimetriáját. Dioptriás skála szaruhártya görbületét korrigálja.

dioptriás skála a szemek látásának helyreállításához

Akkor beszélünk szaruhártya görbületről, ha a szaruhártya nem egyformán görbe -asztigmatizmus, de a látás rövidlátása görbület eltérő. Ezt a szaruhártya görbületet korrigálja a cilinder.

MIB Precíziós nagyító skálával és LED-es megvilágítással, 20 dioptriás, 30 x ø 37 mm, 01005046

A cilinder tengelye AX A tengely meghatározó tényező a cilinderrel kapcsolatban. Nem kell, hogy minden esetben meg legyen adva a cilinder értéke és tengelye, a recepten csak akkor szerepel, ha Önnek asztigmatizmusa van.

Ha a cilinder értéke meg van adva, akkor mindig meg kell, hogy legyen adva a cilinder tengelye is.

dioptriás skála e zavaróknak, vigyázzon a szemére

Ez az érték 0° és ° között mozog, nincs negatív értéke és fokokban van megadva. PD - pupillatávolság A pupillák közti távolság — PD számunkra fontos adat ahhoz, hogy Önnek megfelelően csiszolt dioptriájú szemüveget tudjunk készíteni. Ez megegyezik a két lencse közti távolsággal.

A receptnek tartalmaznia kéne a PD adatot.

Dioptriás szemüveg adatainak helyes megadása

Ha a receptje nem tartalmazza az adott értéket, egyszerűen lemérheti egy vonalzó segítségével is, mivel ez az egyedüli milliméterben mért adat.

A rendelés során a PD értékét külön a bal, illetve külön a jobb szemre is szükséges megadni.

dioptriás skála DIY látásvizsgálati táblázat

Példa a receptről: A PD értéke összesen 60mm ha az orvos nem írta külön a PD-t a jobb és a bal szemre, akkor ez az érték egyezőezt az értéket osztani kell kettővel. Dioptriás skála jobb szem 30mm és a bal szem is 30mm Addíció Az addíció ADD fogalmát a multifokális lencsékkel kapcsolatban szokták használni.

dioptriás skála jövőkép 7 15 év

Az ADD egy adalék, a távollátó és az olvasó dioptriák közti különbséget fejezi ki. Ez az érték a progresszív multifokális lencsék esetében szükséges, ahhoz, hogy a látásért felelős egyes szegmensek helyesen legyenek csiszolva. Amennyiben klasszikus, monofokális szemüvegre tart igényt, az addíciós adatokat nem kell kitöltenie!

dioptriás skála rövidlátás és a társadalom

Amennyiben multifokális szemüveget szeretne vásárolni, az adatok helyes kitöltéséről bővebb információt talál a következő oldalon: Multifokális szemüveg - adatok helyes megadása Hogyan válasszunk szemüveget?

Érdekestémák