Bifokális látás, Tudjon meg többet a többfókuszú szemüveglencsékről

bifokális látás

E-mail Biztos vagyok benne, hogy minden Olvasóm találkozott már bifokális lencsével.

bifokális látás a látásra vonatkozó nézetekről

Akár úgy, hogy ő maga viseli vagy ismerőse, rokona hord ilyet vagy az utcán látta. Lehet, hogy nem is tudja pontosan mi a különbség a bifokális és multifokális lencse között.

bifokális látás rövidlátás meridián

Legfontosabb, hogy a bifokális lencsében látható választóvonal van bifokális látás távoli és közeli éleslátást biztosító rész között. A bifokális lencse régi találmány, az elsőt az amerikai feltaláló Benjamin Franklin készítette két egyfókuszú távoli és közeli lencse összecsiszolásával és szemüvegkeretbe illesztésével az as években. Egy keretbe két különböző törőerejű fél lencsét erősített, a felsőt távolra nézéshez, az alsót olvasáshoz.

bifokális látás hüllő látási jellemzők

Az ő bifokális lencséit még a bifokális látás tartotta össze, később a lencséket összeragasztották. Ma már úgy készítik a bifokális lencsét, hogy ugyanannak az üvegnek a két felét különböző törőerejűre csiszolják.

bifokális látás látás mínusz 3 százalékban

Mondhatjuk azt, hogy napjainkra a bifokális lencsék már nem a legkorszerűbbek. Ennek ellenére forgalomban vannak és lesznek is, mert vannak olyan vásárlók, akik bifokális látás hozzá.

bifokális látás vicces látomás

Március végén írtam a multifokális lencsékről. Ha lemaradt cikkemről kattintson ide.

bifokális látás myopia műtéti kezelés

Érdekestémák