Betűméret látomás, 9. fejezet

betűméret látomás kötőhártya-gyulladás romlott a látás

Csillagképek, látomások, angyalok — mit gondoltak az univerzum titkairól a középkorban? A Biblia egyik legismertebb története, amikor Jézus születését követően a napkeleti bölcsek egy fénylő csillagot követve jutnak el Betlehembe.

A középkori keresztény hagyomány Gáspárt, Menyhértet és Betűméret látomás gazdag ajándékaik — arany, tömjén és mirha — alapján királyokként azonosította és a korabeli ismert világ három kontinenséről származtatta.

betűméret látomás Bates látás-helyreállítási gyakorlatok

Az alábbi képen például a legidősebb királyon, zöld köpenyben egyértelműen a középkori Európa királyi udvarainak viseletét láthatjuk, míg fiatalabb, betűméret látomás viselő társai sárga és piros ruhában már csak sötétebb bőrszínük miatt is megfeleltethetők Ázsiának, illetve Afrikának. Napjainkban is sokan hisznek abban, hogy a csillagok és bolygók mozgása hatással lehet sorsunk alakulására.

betűméret látomás emberi látás jelölése

Nem volt ez másképp a középkorban sem, amikor az asztrológiai művek széles tárháza készült el. A gondolat alapja az volt, hogy az emberi testet a nagy univerzummal párhuzamban létező mikrokozmoszként fogták fel.

betűméret látomás mi a látás amblyopia

A csillagképek egy az emberi test megfelelő helyén jelennek meg: a Bak a fejnél, az Ikrek a vállaknál, a Skorpió a nemi szerveknél, míg a Halak a lábnál.

Érdekestémák