Alsó látásvizsgálat, Betegvizsgálatok: a szem és függelékei vizsgálata - EgészségKalauz

Mi történik egy látásvizsgálaton?

Látásvizsgálat

A fénytörési hiba miatt nem látunk jól, vagy nem elég élesen, esetleg fiatal korunk ellenére is hamar elfárad a szemünk közelre nézéskor. Bezárás Közellátás A rövidlátók közelre nagyon jól látnak, de a távoli tárgyakat elmosódottan érzékelik.

alsó látásvizsgálat dihidroquercetin és látás

A rövidlátás nagyon gyakori fénytörési hiba, sokszor örökletes jelleget mutat. Azt a szemet nevezzük rövidlátó myopiás szemnek, amely a végtelenből érkező párhuzamos sugarakat a retina előtt egyesíti képponttá.

Kisfokú rövidlátás esetén csak távolra nem látnak jól, közelre viszont még idősebb korban is tökéletesen látnak szemüveg nélkül is.

alsó látásvizsgálat könyv a látás edzésére

A rövidlátás oka lehet, hogy a szaruhártya görbülete nagy túl domborúvagy a szemgolyó tengelye túl hosszú. Ezért a szem fókuszpontja az ideghártya retina elé kerül, így a retinára elmosódott kép vetül.

Mi történik egy látásvizsgálaton?

Bezárás Távollátás A távollátók közelre és alsó látásvizsgálat egyaránt homályosan látnak. A távollátás ritkábban előforduló fénytörési hiba.

alsó látásvizsgálat hyperopia mint diagnózis

Nehézséget jelenthet a hosszabb ideig tartó olvasás, a biztonságos gépkocsivezetés, a számítógép használata, vagy a mobiltelefon üzeneteinek felismerése is. A fokozott koncentrálás kényszere miatt gyakran léphet fel fejfájás.

Azt a szemet nevezzük távollátó hypermetrópiás alsó látásvizsgálat, amely a végtelenből érkező párhuzamos fénysugarakat a retina mögött egyesítené képponttá.

A távollátás oka az, hogy a szaruhártya görbülete túl kicsi, felszíne túl lapos, vagy a szemgolyó tengelye túl rövid.

alsó látásvizsgálat levelek a szemteszt táblázatból

Mindezek következtében a fénysugarak a retina síkja mögé fókuszálódnak. Az astigmia nagyon gyakori látáshiba: szaruhártyának két fő görbülete van az egyik domborúbb, a másik laposabbés emiatt a fénysugarak nem egy pontban vetülnek a látóhártyára, alsó látásvizsgálat nem keletkezik éles kép.

alsó látásvizsgálat nehézség a fejben; homályos látás

Öregszeműség Az öregszeműség presbyopia egy természetes folyamat, ami alsó látásvizsgálat életkor előrehaladtával minden embernél bekövetkezik, éves kor körül. A szemlencse elveszíti rugalmasságát, a közeli vagy távoli tárgyak nézésekor alakját nem tudja változtatni.

Ezért közelre és távolra más-más dioptriájú kiegészítő szemüvegre van szükség. Bezárás Ingyenes látásvizsgálat A szakemberek azt javasolják, legalább két- háromévente végezzünk szemvizsgálatot. Az életkortól és egészségi állapottól függően akár gyakoribb vizsgálat is szükséges lehet.

Betegvizsgálatok: a szem és függelékei vizsgálata

Üzleteink a szükséges látáskorrekció meghatározására alkalmas berendezésekkel és optometrista szakemberekkel dolgoznak. A látásvizsgálat ingyenes.

alsó látásvizsgálat rossz látásjelző

A vizsgálat 2 részből tevődik össze: az úgynevezett computeres vizsgálatból objektív vizsgálat ; a visus vizsgálat a lencsék cserélgetése a próbakeretben. Az együttes vizsgálat összevetése adja a tényleges szemüveges korrekció értékét. Egy átlagos szemvizsgálat mindössze percig tart és teljesen fájdalommentes.

Egy sima szemvizsgálat már nem elég

Az ingyenes látásvizsgálatra célszerű időpontot egyeztetni személyesen Székelyudvarhely, Szemorvosi vizsgálat Optikáinkban szakorvosok végeznek szemvizsgálatot modern diagnosztikai műszereink segítségével.

A alsó látásvizsgálat vizsgálat magába foglalja a látásélesség, a szemfenék, a szemnyomás, a szemmozgások vizsgálatát, a zöldhályog glaucomaa szürkehályog cataractailletve a szemfenéki kórképek szűrését és diagnosztizálását.

A szemész szakorvosi rendelésre iratkozni kell! Időpontot egyeztetni személyesen Székelyudvarhely, december 1.

Érdekestémák