A látásvizsgálatom

Látásvizsgálat Budapest központjában

Impresszum Mi történik egy látásvizsgálaton?

Márkás szemüvegkeretek elérhető áron!

A gyakorlatban optometrista és szemész orvos is elvégezheti a látóélesség vizsgálatát. Nagyon fontos kérdés, hogy gyermekkorban volt-e probléma a látással, viselt-e szemüveget, ha jelenleg is hord elégedett-e a korrekcióval és a látásával. A látóélesség meghatározásában szubjektív és objektív vizsgálatok is segítségünkre állnak. Utóbbi például az egyre több helyen elérhető automata refraktometria, mely során a készülék meghatározza a szem fénytörését szférikus, cylinder dioptria és a látásvizsgálatom tengely foka.

Ez az érték a vizsgáló személy számára segítséget nyújt a pontos szemüveg és kontaktlencse korrekció kiválasztásában.

Szemüveg készítés

Amennyiben rendelkezik szemüveggel a páciens érdemes azzal is elvégezni egy kontrollt - sok esetben segít annak eldöntésében, a látásvizsgálatom a korábbihoz képest romlott-e a látóélesség. A távoli látóélesség meghatározása során a két szemet külön-külön, majd együtt is vizsgáljuk.

Meghatározott távolságból általában 5m számokat, betűket vagy jeleket kell felismerni az erre a célra készített speciális olvasótáblán általában Kettesy-féle vízustábla. A klinikai a látásvizsgálatom az előbb említett módszer terjedt el, azonban számos vízustábla van, melyeket különböző távolságokra kell elhelyezni.

a látásvizsgálatom hogy a gyengén látó nők hogyan szülnek

Gyermekek esetében rajzokat, jeleket, esetleg villákat használunk. A közeli látóélesség vizsgálatát - általában - közeli olvasótábla ún. Csapody-tábla segítségével határozzuk meg.

a látásvizsgálatom látáskori torna

A vizsgált személy kb. Ebben az esetben kiemelt szempont az előrehaladott életkor is, hiszen az ún.

a látásvizsgálatom álmatlanság látása

Sajnálatos módon, a közeli látóélesség a kor előrehaladtával fokozatosan és folyamatosan romlik. Mivel egyre több időt töltünk különböző monitorok előtt, ezért egyre nagyobb az igény, az a látásvizsgálatom. Meg kell érdeklődni, hogy pontosan milyen az a környezet, ahol használni szeretné a monitor szemüveget, milyen méretű a képernyő, stb.

a látásvizsgálatom Thai látókapszulák

Amennyiben kontaktlencse illesztésről van szó kicsit eltérő dioptriákat használunk, mint szemüveg rendeléskor, mivel a kontaktlencse a látásvizsgálatom szem felszínére illeszkedik, valamint számos egyéb paramétert kell figyelembe venni, míg a szemüveg lencséje látássérült vak és látássérült meghatározott távolságra van a szemektől.

A kontaktlencse viseléssel kapcsolatos tudnivalókról külön cikkben foglalkoztunk.

Account Options

Fontos, hogy az az érték fogadható el, ahol a páciens a szöveget könnyedén tudja elolvasni. Mai modern világunkban egyre többen ülünk monitor előtt, ezért javasolt messzebbi távolságban is megvizsgálni a látóélességet, hogy a monitor távolságra is pontos dioptriát tudjunk felírni. Ebben a könyvben mindegyik olvasópróba benne van.

Érdekestémák